A Majmok bolygója franchise új fejezetet kezd, mivel kiderült a legújabb rész új címe és színészei. A Kingdom of the Planet of the Apes címet viselő új film a hírek szerint sok évvel a War For the Planet of the Apes eseményei után játszódik, ami az utolsó trilógia epikus lezárása.

Konkrét cselekményrészleteket nem közöltek, de a Deadline jelentése szerint Freya Allan, aki korábban a Netflix The Witcher sorozatában szerepelt, szerepel majd a következő projektben. Szerepéről azonban további információt nem árultak el, kivéve azt, hogy emberi karaktert alakít majd. Közreműködik Peter Maconnal (The Orville) és Owen Teague-vel (Az), aki a film főszerepét fogja alakítani. A projekthez csatolt új színész felfedése mellett megjelent a Kingdom of the Planet of the Apes első megjelenésű képe is, amely egy posztapokaliptikus környezetben lovagló majom koncepcióját mutatja be egy nagy madár a csuklóján landol.

A „Majmok bolygója” a filmtörténet egyik legikonikusabb és legtörténetesebb tudományos-fantasztikus sorozata, valamint stúdiónk örökségének kitörölhetetlen része. A Kingdom of the Planet of the Apesel megtiszteltetés számunkra, hogy folytathatjuk a sorozat fantáziadús, elgondolkodtató mozi hagyományát, és alig várjuk, hogy 2024-ben megosszuk a közönséggel Wes rendkívüli vízióját az új fejezetről” – mondta Steve. Asbell, a 20th Century Studios elnöke.

Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Patrick Aison írják a film forgatókönyvét, amelyet Wes Ball rendez, aki leginkább a The Maze Runner sorozat irányítóiról ismert. A film forgatókönyvének társszerzője mellett Jaffa és Silver is készíti a projektet Joe Hartwick Jr.-vel és Jason Reeddel. Peter Chernin és JennoTopping lesz az új rész executive producere.

Az 1968-ig nyúlóan a majmok bolygója franchise-t többször is újraindították és újragondolták az év során, a legutóbbi a Rise of the Planet of the Apes-szal kezdődött legújabb trilógia, amelyben Andy Serkis volt Caeser szerepében. Miután Caeser már meghalt, és az emberiség lassan kihal, a Majmok bolygójának királysága tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy új életet vigyen a franchise-ba, miközben egyúttal belép a világba, amelyet a közönség az eredeti, 1968-as filmben ismerhetett meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük